top of page
Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Aidatut unelmat - Sari Palmgren

Jotta voisi jatkaa matkaa, pitää aina ensin juurtua. Jalka juurtuu kietoutumalla toistuvasti maahan. Jokainen askel solmii uuden solmun. Ei ole parempaa tapaa olla maan asukas kuin kävellä: maaperän monotonisuus on yletöntä.

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin ideoima, Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Taianomainen tanssia, musiikkia ja luontoa yhdistävä matka johdattaa kokijansa arjen ihmeiden äärelle.

Aidatut unelmat koostuu kuudesta kokemuksellisesta reitistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, eri ihmisten puutarhatarinoista, sekä muistoista ja kokemuksista rajoista ja vastuusta. Mistä omat rajat ja vastuu alkavat ja mihin ne päättyvät?

Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on toteutukseltaan suuren mittaluokan projekti. Teoksen tekemiseen osallistuu lähes 80 esiintyjää, heistä suurin osa vapaaehtoisia.

Kävellen koettava esitys tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Kaarelan alueeseen. Vaellus alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta ja päätyy monien polkujen ja käänteiden jälkeen Malminkartanon omenatarhalle.

Sari Palmgren vastaa mittavan esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Teoksen keskeisessä osassa on kuulokkeista koettava äänimaisema. Sen suunnittelusta vastaavat Tuomas Norvio ja Esa Mattila. Äänimaisemassa kuullaan myös Mikko Perkolan ja Tuomas Norvion säveltämään musiikkia.

Elokuussa 2017 Helsingin juhlaviikoilla kantaesitetty Aidatut unelmat on osa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus. Nyt nähtävät uusintaesitykset ovat Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Kanneltalon yhteistuotantoa.

bottom of page